maanantai 8. lokakuuta 2012

First Wedding Anniversary: Rome

Kuten viime postauksessa jo vähän vihjasinkin, juhlistamme mieheni kanssa ensimmäistä hääpäiväämme karkaamalla arjen askareiden keskeltä muutamaksi päiväksi Roomaan! Halusimme juhlistaa hääpäiväämme tekemällä jotain erityistä, ja koska molempien aikataulu antoi periksi tälle pienelle getawaylle, päätimme lähteä reissuun! Edellinen yhteinen matkammehan olikin viime loka-marraskuussa tekemämme häämatka ympäri Amerikkaa, joten pieni loma on kyllä enemmän kuin paikallaan! 

 Image and video hosting by TinyPic

Itse olen aiemmin käynyt Roomassa vain pikaisesti pyörähtämässä, päivän verran kymmenen vuotta sitten (tämän pienen fashionistan oli saatava Guccilta laukku, kun nyt kerran Italiassa oltiin...) ja miehelle kerta on kaupungissa ensimmäinen, joten innolla odotan että pääsemme tutkimaan kaupunkia, historiallisia nähtävyyksiä, museoita, ravintoloita, kahviloita, gelaterioita sekä ostosmahdollisuuksia! 

Image and video hosting by TinyPickuvat - pinterest.com

Ennen kaikkea odotan kuitenkin sitä että puhelin ei soi, tietokoneen voi unohtaa nurkkaan ja vain olla toisen kanssa! Rentoutua kaikessa rauhassa ja nauttia tämän historiallisen kaupungin monista kasvoista... Varsinkin ruokaa odotan (ylläri, ylläri) innolla. Muutamia kokeilemisen arvoisia paikkoja on Trip Advisorista jo poimittukin ja lisää suosituksia täytyy kysellä paikan päällä... 

Onko teillä viime hetken matkavinkkejä Roomaan?

4 kommenttia:

  1. Oih, Rooma on mun lempparikaupunki! Koko kaupunki on kuin upea ulkoilmamuseo eli kannattaa kävellä kaikkialle ja ihailla samalla maisemia. Perusnähtävyydet on kaikki hienoja eli niissä kannattaa käydä. Museoista ehkä valitsisin vain yhden omaan makuun sopivimman (niissä kuluu paljon aikaa ja saattaa tulla "ähky", kun on melkein liikaa nähtävää).

    Ruokapaikkoja etsiessä kannattaa suunnata Trasteveren ja Testaccion alueille. Kahvilassa istuskelua italialaiset ei kauheasti harrasta, ehkä siksi parhaat kahvit olen juonut vaatimattomien näköisten kahviloiden (bar italiaksi) tiskiltä. :)

    Ostoksia voi tehdä melkein missä vain, sivukujilta löytyy kivoja pikkuliikkeitä. Jos viitsii lähteä keskusta-alueelta pois, Porta di Roma -ostoskeskus on hieno!

    VastaaPoista
  2. Voi miten upean kuuloinen hääpäivä teille on tulossa! Romanttisesti roomassa, aivan ihanaa! Nauttikaa kunnolla ja toivottavasti säät suosivat :)

    VastaaPoista
  3. Ihana, ikuinen Rooma! Viime hetken vinkkejä ei ole nyt antaa, mutta oikein romanttista matkaa sulle&miehellesi! :)

    VastaaPoista
  4. Pantheon, siihen en kyllästy ikinä. Piazza navonan kahvilat. Pietarin kirkon aukiolla tuntee itsensä pieneksi. Must espanjanlaiset portaat. Joo, nää mainitaan varmaan kaikissa rooma must see, mutta ne vaan on must see....

    VastaaPoista