keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Happy New Year 2013!

Uusi vuosi tuntuu aina uudelta alulta. Tilaisuudelta aloittaa puhtaalta pöydältä ja tehdä tulevasta vuodesta vieläkin parempi ja ikimuistoisempi kuin edellinen vuosi! Tyhjältä kalenterilta jota voi pikkuhiljaa alkaa täyttämään suunnitelmilla, uusilla tavoitteilla ja unelmilla...

Meillä uusi vuosi vastaanotettiin tänä vuonna hyvin rauhallisissa merkeissä. Vietimme uuden vuoden Miehen kanssa kahdestaan kotona rentoutuen, syöden hyvin ja Homeland-maratonia tuijottaen… Siinä vasta koukuttava sarja! Suosittelen! Puolilta öin oli meillä ajatuksena mennä ulos katsomaan raketteja, mutta kurja sää ei houkutellut sohvalta viltin alta mihinkään joten niitäkin tuli katsottua ikkunan takaa! Seuraavana aamuna oli ihana herätä hyvin levänneenä ja suunnata aamujoogaan!

Tästä tulikin nyt tällainen symbolinen aloitus uudelle vuodelle, uusi vuosihan ei kerta kaikkiaan voi alkaa huonosti jos sen aloittaa hyvin levänneenä ja reippaasti aamutreenillä! Tänä vuonna olenkin tehnyt pienimuotoisen uudenvuoden lupauksen ja päättänyt kiinnittää entistä enemmän huomiota omaan hyvinvointiini.

Koulun suhteen on nimittäin tiedossa todella kiireinen ja työntäyteinen kevät, sillä tarkoituksena on saada kaikki maisterivaiheen opinnot tehtyä, jotta syksyllä pääsisin gradun kimppuun! Tämä siis tarkoittaa paljon edestakaista reissaamista Turkuun. Samalla teen töitä pari päivää viikossa, joten viikonloput menevätkin sitten hyvin pitkälti tenttikirjojen parissa! Kaiken tämän lisäksi alkaa meillä putkiremppa tuossa reilun kuukauden kuluttua, joten tavaroiden pakkaaminen ja muutto vievät oman aikansa… Tekemisen puutetta ei siis tule olemaan ja vähän kyllä jo hirvittää. Keskityn kuitenkin koko ajan ajatukseen, että kova työ palkitaan ja kesäkuussa voin sitten olla ylpeä itsestäni ja hetkeksi hengähtää helpotuksesta!

Kaiken kiireen keskellä voi kuitenkin itsestä huolehtiminen ja oma hyvinvointi jäädä vähemmälle huomiolle, ja koska omasta kokemuksesta olen huomannut, että voin paljon paremmin ja jaksan enemmän silloin kun olen kiinni rutiinissa; treenaan, syön oikein ja lepään, koen että varsinkin nyt, kaiken muun ohella nousevat nämä asiat entistä tärkeämmiksi!

Toinen motivaattorini on tänä vuonna juhlistamani 30-vuotissynttärit, sillä haluan ottaa uuden vuosikymmenen vastaan näyttämällä paremmalta ja voimalla paremmin kuin ikinä ennen!!!

Uuden vuoden päätökseni tueksi tein listan asioista joihin minun täytyy kiinnittää huomiota saavuttaakseni tavoitteeni. Osa näistä on itsestäänselvyyksiä, mutta silti välillä niin helposti unhoon jääviä... Kuten vaikka veden juonti! Mietin että pilkkomalla päätöksen pieniin konkreettisiin tekoihin on sen saavuttaminen helpompaa. Pienillä päivittäisillä valinnoilla kun on suuri vaikutus lopputulokseen  ja listan tehtävänä onkin toimia inspiraationani ja ohjenuoranani muistuttaen minua tavoitteestani!

1. Päivittäinen vihersmoothie
Image and video hosting by TinyPickuvat pinterest.com

Saadakseni hyvän startin uudenvuodenlupaukselleni aloitin vuoden 30 päivän vihersmoothiehaasteella, joka pyörii Instagrammissa! Korvaan siis osan aamiaisesta tai yhden välipalan vihersmoothiella saadakseni jättiannoksen vitamiineja, mineraaleja ja kuitua helposti imeytyvässä muodossa. Vihersmoothien terveysvaikutuksista voit lukea esim. täältä!

2. Riittävä veden juonti  Image and video hosting by TinyPickuvat pinterest.com

Jostain syystä yksi vaikeimmista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista tuntuu minulle olevan riittävä veden juonti. Niin tärkeää kuin se onkin ja niin helppoa kun sen pitäisi olla! Jotenkin sitä aina vaan unohtaa juoda ellei pidä vesipulloa jatkuvasti mukana. Tämän takia olenkin yrittänyt opetella kantamaan vesipulloa mukanani jatkuvasti ja pitämään sitä vieressäni. Tavoitteenani on muistaa juoda kaksi litraa vettä päivässä, no excuses!

3. Ruokailujen suunnitteleminen Image and video hosting by TinyPic
kuvat pinterest.com

Matkustaminen ja pitkät päivät asettavat omat haasteensa terveelliselle ruokavaliolle, joten hyvien valintojen tekeminen vaatii suunnitelmallisuutta ja ennakointia. Syömisiä pitää suunnitella etukäteen jottei tarvitse turvautua ensimmäisenä käteen osuvaan (ja yleensä epäterveelliseen...) vaihtoehtoon. Näinollen eväsrasioista onkin tullut parhaita ystäviäni. Yhtälailla tulee kiinnittää huomiota siihen, etteivät ruokailujen välit venähdä liian pitkiksi, olen nimittäin huomannut että kolmen neljän tunnin välein syöminen sopii minulle parhaiten!
 Image and video hosting by TinyPic kuvat pinterest.com

4. Treenaaminen Image and video hosting by TinyPic kuvat pinterest.com 

Kiireisen aikataulun myötä saattaa treenaaminen jäädä helposti muiden hoidettavien asioiden jalkoihin. Tämänpä takia olenkin alkanut suunnittelemaan treenini etukäteen ja kirjaamaan ne ylös kalenteriin, samalla tavalla kuin muut sovitut menot. 

Lisää motivaatiota treeniin olen löytänyt myös kokeilemalla uusia treenimuotoja, punttis ja lenkkipolku kun alkoivat tökkimään ja pahasti... Tällä hetkellä treeniviikkooni kuuluu hot joogaa, kuntontýrkkeilyä ja balettiin ja pilatekseen perustuvia lihaskuntotreenejä. Olen huomannut että sekä kroppa että pääkoppa ovat ihastuneet uusiin lajeihin ja niiden tuomaan vaihteluun!

Oletteko te tehneet lupauksia uudelle vuodelle?

9 kommenttia:

  1. Olisi ihana seurata instagram-tiliäsi, mikä nimimerkkisi on?! Olet hyvin inspiroiva ja aikaansaavan oloinen persoona! :)
    -Marissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marissa ihanista sanoistasi! Olen Instagrammissa nimimerkillä allthatglitterspt2. :)

      Poista
  2. Mulla jäi lupaukset tekemättä tänä vuonna. Viime lauantaiset häämme nielaisivat kaiken ylimääräisen ajan ja energian, mutta vihersmoothien puolesta minäkin puhun. Tosin omani on violettia mustikoista johtuen :D Join sitä joka päivä reilun viikon ajan, ja sain ihoni paljon parempaan kuntoon. Ajattelin nautiskella juomaa vielä häämatkaankin asti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon, paljon onnea tuoreelle rouvalle!!!!! :) Häiden suunnitteleminen on kyllä aikaa vievää puuhaa mutta niiiin ihanaa! I'm a sucker for weddings! :D Kävinkin heti kurkkimassa blogissasi josko löytyisi kuvia ja niin kauniina olet kyllä upeassa puvussasi ollut! Ja vihersmoothie tekee kyllä ihmeitä iholle!

      Poista
  3. Aavistuksen samankaltainen lupauso on itsellänikin. Terveellisempi minä, elikkä urheilu pysyvästi tasapianoisesti kuvioihin ja ruokavalion tereellistmäminen :)
    Itselleni tämä tarkoittaa batteryn (joon olen addiktoitunut), juonnin lopettaminen päivittäin. Juhlissa synttäreillä yms saan juoda yhden pienen mikäli en alkholia nauti :D Myöskin turha roskaruuan syönti joka vkloppu jonkin syynvarjolla saa jäädä!
    Tähän mennessä kumpikin sujunut hyvin. Enemmän ongelmia tuottaa urheilu ja ajanpuute. olen työharjoittelussa tästä hetkestä toukokuun loppuun. Kosak harjoittleu on palkaton (kuitenkin 37,5h viikossa) joudun tekemään työpaikallani 15h-20h tuntia viiikossa töitä jotta saan rahaa. Sosiaalinen elämäkin olisi kiva, joten täytyy katsoa mitä saa kehiteltyä että saisi edes kolme urheilukertaa viikkoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin tuon ajanpuutteen, mullakin on päiviä joina ei vaan yksinkertaisesti ehdi treenata vaikka kuinka suunnittelisi... Jos lähtö on kotoa aamuviiden jälkeen ja takaisin tulee lähempänä kymmentä ei siinä yksinkertaisesti aika ja energia riitä urheiluun. Varsinkin kun seuraavana aamuna pitää olla aikaisin jo menossa... Mutta näinä päivinä voikin ihan hyvällä omallatunnolla ottaa lepopäivän ja treenata muina päivinä! Tsemppiä sulle tähän kevääseen, kesällä voidaan sitten molemmat olla tyytyväisiä tehokkuuteemme! :)

      Poista
  4. Miten tuota instagramissa pyörivää 30 päivän vihersmoothie haastetta voi seurata? Voiko sua seurata instagramissa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen seuraillut sitä kirjoittamalla hakuun #30daygreensmoothiechallenge. Mut löytää Instagrammista nimellä allthatglitterspt2! :)

      Poista
  5. Hello to аll, thе cοntentѕ pгesent at this ωеb
    page are genuinely amazіng for peoplе knoωledgе, well, keeр up the gοod work fеllows.
    My web-site - iphone 2 fix

    VastaaPoista