sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kesän paras jälkiruoka!

Suosikkijälkiruokani näin kesäisin on ollut marenki ja marjat aina siitä saakka kun joitakin vuosia sitten ystäväni luona sitä illanistujaisissa maistoin... Sopiva yhdistelmä raikkaita marjoja, makeaa marenkia sekä kermaista vaniljajäätelöä! Kuten sanottu, tätä kombinaatiota on tullut syötyä useamman kerran kesässä aina siitä lähtien...

Mutta marengin tekoa en olekaan ennen kokeillut, en ennen kuin viime viikonloppuna kun olimme vanhemmillani saunomassa ja grillaamassa. Silloin innostuimme äitini kanssa kokeilemaan marengin tekoa itse ja voi miten hyvää siitä tulikaan!

Olen aina ollut siinä käsityksessä että marengin valmistaminen on jotenkin kovin vaikeaa. Vaikka siihen ei tulekaan muuta kuin valkuaisia ja sokeria, on paistovaihe pelottanut, lähinnä se että saako siitä juuri sellaista kuin marengin kuuluu olla, rapeaa ulkopuolelta ja ihanan tahmaista sisältä...

No en tiedä oliko kyseessä aloittelijoiden tuuri vai mikä mutta meidän marengeista tuli aivan loistavia ja heti ensiyrittämällä... Nyt ei meillä tarjoilla enää kaupan valmismarenkeja!

 Image and video hosting by TinyPic Ohje täältä.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Vaihtelua jälkiruokaan saa marjoja vaihtelemalla ja nauttimalla marjojen ja marengin lisäksi joko kunnon vaniljakermajäätelöä tai kermavaahtoa! Yleensä valitsen kesäisin juurikin tuon vaniljajäätelön, mutta tämä Kinuskikissan marenkikakku-resepti oli jäänyt kummittelemaan takaraivoon ja niinpä halusinkin tällä kertaa testata Daim-murskalla maustettua kermavaahtoa.

Ja tarpeetonta varmaan edes sanoa, että yhdistelmä oli taivaallinen...

14 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää hyvältä, täytyy varmaan testata joskus tehdä itse marenkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä loppujen lopuksi niin helppoa, kannattaa ehodttomasti! En ymmärrä miten itsekin aikailin marenkien teon kanssa noin kauan! :)

      Poista
  2. Oih, olen juurikin tuota Kinuskikissan marenkikakkua testannut, suosittelen lämpimästi :) Myös klassinen Brita kuuluu kesäkakku suosikkeihini :D

    VastaaPoista
  3. Voi arvaa mitä olen maiskutellut mielessäni koko päivän, tämä näyttää ja kuulostaa niin taivaalliselta! Täytyy ehdottomasti testata joku kerta :)

    Jätin sinulle muuten pienimuotoisen kuvahaasteen, toivottavasti tartut siihen! http://jonnamaista.blogspot.fi/2012/08/sokerista-ripauksesta-kanelia.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sun on pakko kokeilla, niin namia!!! :D
      Kiitos, täytyy ehdottomasti tarttua heittämääsi haasteeseen viikonloppuna heti kun ehdin!

      Poista
  4. Tilda kirjoitti 14.8.2012 kello 21.55:

    Kyselin tätä jo vajaa kuukausi sitten, mutta en saanut vastausta. Ymmärrän että olet kiireinen! Onnea vielä perheenlisäyksestä :)

    “Muistanko oikein, että se oli sinun ystävä joka piti vuosia sitten ihanaa tyyliblogia? Nimeä en muista, mutta blogin pitäjä oli kiharahiuksinen upea nainen!”
    Vastaa ↓


    Mrs.VMrs.V kirjoitti 15.8.2012 kello 9.17:

    Voih – olen pahoillani! Mutta en keksi kuka ystäväni olisi kiharahiuksinen? Joten en osaa vastata :(

    Tilda kirjoitti 15.8.2012 kello 16.42:

    Höh, kun en itsekään muista varmasti kenen blogityyppien kanssa hän pyöri mutta jotenkin vain jäi fiilis, että sinun ainakin! Blogin löysin joskus vuonna 2009 ja en muista koska loppui.

    Tilda kirjoitti 15.8.2012 kello 17.01:

    Hahaa, mysteerinainen selvitetty!! :D
    Muistelin, että hän olisi myös tuntenut Charin ja alounkin lukea Charin blogia niin vanhoista postauksista kun pystyi. No Charilta löytyi tämä postaus: http://charandthecity.indiedays.com/2009/07/16/blogilistalla/
    No tuosta bongasin blogin nimen “all that glitters” ja googletus löysi blogin kakkososan, joka on aloitettu tänä vuonna :)
    Löysin myös postauksen josta mielikuva sinun tuntevan Bellagion: http://charandthecity.indiedays.com/2009/07/15/skumppa-picnic/
    Ja ehkä nuo Bellagion ihanat hiukset on vaan kiharrettu? :D

    T. Salapoliisi

    Olipas huikeaa löytää blogisi, se oli yksi suosikeistani ja yksi ensimmäisistä blogeista joita luin :) Nyt aloitan tämän lukemisen alusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!!! :D Ihan mieletöntä! Huikean työn teit etsiessäsi tätä blogia, olen ihan äärimmäisen otettu, olet ihana!!! :) Hyvä kun löysit perille, ja tervetuloa!!!

      Poista
  5. Voi ei kuinka hyvältä tuo näyttää! Rakastan marenkia, mutta en ole vielä itse uskaltautunut sen valmistamista koittamaan, ehkä pitäisi koittaa tälläistä jälkkäriä nyt kun on vielä ihania tuoreita vadelmia :)

    VastaaPoista
  6. Nam, olen vasta vähän aikaa sitten herännyt siihen, kuinka hyvää marenkin onkaan! :) Ps. Blogissani olisi pieni tunnustus sinulle :) Olen suhteellisen uusi lukija, mutta tykkään blogistasi hurjasti! :)

    VastaaPoista
  7. mmm voi apua kuinka herkullisia kuvia! Pakko kokeilla, vaikka lupauduinkin jo vähentämään tätä herkuttelua jota kesällä tulee itse harrastettua vähän liikaakin ;)

    VastaaPoista
  8. Me kanssa tehtiin marenkia itse, ja ei oo enää palaamista kaupan versioihin! Nams! Helppoa ja NIIN hyvää :)

    VastaaPoista
  9. Marengista tulee mieleen lapsuus ja makea kokonaan rapea ja kuiva sokerinen köntti. :D En ole sitten lapsuuden maistanut niitä, mutta tätä katsellessa tekisi mieli antaa sille uusi mahdollisuus. :) Näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista