perjantai 10. elokuuta 2012

Lenkkipolulla...

Minulla on aina kesäisin tapana lisätä juoksun määrää treeniohjelmassa eikä tämäkään kesä ole ollut poikkeus. Säät ovat olleet suotuisat ja lenkkipolku onkin houkutellut useamman kerran viikossa! Juoksussa on vaan sitä jotain, mitä mikään muu laji ei tarjoa. Se tunne kun juoksu kulkee ja kaikki muu unohtuu, ei ihme että siihen koukuttuu...

Image and video hosting by TinyPic

Vaikka olen vuosikausia juossut, välillä enemmän, välillä vähemmän, en ole koskaan määrätietoisesti treenannut mihinkään matkalle. En ennenkuin nyt.

Saadakseni juoksuharrastukselleni päämäärän olen päättänyt osallistua syyskuun lopussa Pääkaupunkijuoksuun ja juosta siellä puolimaratonin. Jännittävää nähdä mihin rahkeet riittävät. Vaikka matkana uskon tuon juoksun jaksavani taittaa, olisi se ihan mukavaa saada sieltä mukaan edes jonkinlainen aika, aika jota voi sitten tulevaisuudessa lähteä parantamaan...

Image and video hosting by TinyPic

Nyt viimeiset viisi viikkoa olenkin noudattanut tätä ohjelmaa, joka toivon mukaan saa minut sellaiseen kuntoon että pääsen maaliin saakka. Eniten taitaa jännittää tuo Pääkaupunkijuoksun maasto, joka taitaa olla melkoisen mäkistä...

No miten harjoittelu on sitten lähtenyt käyntiin?

Toistaiseksi juoksu on kulkenut todella kivasti ja olen huomannut sykkeiden pysyvän paremmin hallussa kuin alussa. Minulla on aina noussut sykkeet korkealle juostessa ja vaikka kuinka olen yrittänyt juosta pk-lenkkejä saadakseni sykkeitä alemmas, ei tuloksia sillä saralla ole juuri tullut. Pientä kehitystä on siis havaittavissa! 

Image and video hosting by TinyPic

Pitkä matka on silti vielä edessä, toistaiseksi kun pisin lenkki mitä olen koskaan juossut on 90 minuuttia, joka pitäisi rikkoa jo ylihuomenna. Ja viikon kuluttua sitä pitäisi pidentää vielä puolella tunnilla. Saa nähdä miten siitä selvitään! :)


Kuvissa aleista kotiuttamani uudet Asics Cumulukset, jotka ovat osoittautuneet oiviksi lenkkikavereiksi, kevyempien Adidaksen Adizerojeni rinnalle...

9 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköiset, ja pinkkiäkin vielä ;) Mulla on kyllä niin keskinkertaiset lenkkarit alla, mutta ajattelin, etten tänä vuonna enää ala vaihtamaan. Ensi keväänä sitten startataan uutukaisilla :)

    Paljon lykkyä puolimaratonille, vau!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sitä kyllä tarvitaankin!!!

      Itsekin oikein ihastuin tuohon väriin, sopivasti sähäkkä! Mulla kyllä on parit ihan hyvät lenkkarit mutta molemmat on sellaiset superkevyet. Kaipasin lisäksi kenkiä jotka olisivat vähän tuetummat! Olin käynyt tätä mallia jo aiemmin testailemassa, mutta hinta ei miellyttänyt! Kun sitten aleissa osui kohdalle niin ei tarvinnut kauaa miettiä! :)

      Poista
  2. Voi upea tavoite juoksu harrastukselle! Itsekkin ajatelin näin syksyn tullen koittaa lämmittää juoksun kanssa "välejä" Jäänyt lähes kokokaan pois tänä kesänä kipeilyn ja vammojen vuoksi! Oikeilla varusteilla vain pääsee paljon pidemmällle ja urheilu on miljoona kertaa mukavampaa! Tsemppiä treenaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kurja kuulla että oot kärsinyt vammoista, se on todella inhottavaa. Kun mieli halajaa juoksupolulle mutta kroppa ei vaan anna periksi... Toivottavasti nyt oot kunnossa. :)

      Kiitos, ja kyllä se niin on että juoksuharrastuksessa ne oikeanlaiset kengät vaan on niin tärkeät. Huonoilla tai vääränlaisilla kengillä kun saa niin paljon pahaa aikaan.

      Tsemppiä sullekin välien lämmittelyyn! :D

      Poista
  3. Juoksemiseen todellakin koukkuuntuu, tiedän :)

    Itse rakastan juoksemista, luonnollisesti kuntoilu ja hikoilu tekevät hyvää, mutta se tunne kun saa vaan antaa maantien maistua hyvä musiikki korvilla, ihanaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! :) Mistään muusta lajista ei saa samaa fiilistä vaikka toki kaikki liikunta onkin hyvästä!

      Poista
  4. Juoksu on ihan mahtava laji :)

    Harjoittelin itse samalla ohjelmalla puolikasta varten, minusta toimi hyvin (kisan aika jäi jopa vähän alle kahden tunnin.) Kannattaa jo treenivaiheessa kokeilla energiageelin tai -juoman käyttämistä pitkillä lenkeillä, jotta kroppa tottuu niihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Onpa kiva kuulla että sait noin hyviä tuloksia tuolla ohjelmalla! :)
      Ja kiitos tuosta energiageelivinkistä, en olekaan niitä koskaan kokeillut joten täytyypä tutustua niihin!!

      Poista
  5. Täältähän löytyi itselle ajankohtainen aihe, aloitin itse juoksuharrastuksen keväällä. Ennen vihasin juoksemista, mutta nyt se on oiva keino päästä tuulettamaan ajatujksia ja rentoutumaan töiden jälkeen. Hyvä musiikki vaan korviin ja johan on mukava juosta. Olen miettinyt, että tsemppaisiko se lisää, jos treenaisi jotain päämäärää kohti niin kuin sinä teet?

    Nyt vain juoksen kuntoa kohottaakseni ja sen vuoksi, että muuten sohva on liian houkutteleva vaihtoehto :).

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista