Perjantaina menimme Miehen kanssa vanhemmilleni illaksi grillailemaan. Kuten olen aiemminkin maininnut, rakastan ruoanlaittoa ja tykkäänkin suunnitella menun aina jonkin teeman ympärille. Tällä kertaa oli vuorossa New Orleans ja cajun-vaikutteinen keittiö!
Menumme sisälsi muutamia lempiruokiamme häämatkamme eräästä kohteesta eli New Orleansista (jonne suuntasimme pääasiassa paikallisen keittiön perässä...), joiden lisäksi poimin mukaan mausteisia grilliruokia, paistettuja perunoita ja raikasta papusalaattia!
Mausteisella oliivisalaatilla, salamilla, kinkulla ja mozzarellajuustolla täytettyjä Muffuletta-leipiä, jotka olivat ensimmäinen kosketus aitoon New Orleansilaiseen keittiöön...
Paistettuja perunoita
Häämatkalla maistoimme eräässä ravintolassa alkupalana pekonilla maustettuja vihreitä papuja, ja ihastuimme niihin kovasti. Kokeilinkin tehdä niitä nyt ensimmäistä kertaa itse!
Grillissä paistui baby ribsejä ja chilillä ja cayennepippurilla maustettua mustattua kanaa (blackened chicken)...
Seuraavaksi taidan kokeilla rapukakkuja, ne nimittäin jäivät matkan herkuista kaivertamaan mieltä eniten!
Kylläpä näyttää herkulliselta! Tuleeko noihin papuihin muuta kuin pekoni?
VastaaPoistaPunasipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä. Joukkoon heitetään pavut ja paistettu pekoni sekä kanalientä sen verran että pavut kypsyvät. Tarjoiluastiassa lisätään hiukan valkoista balsamicoa ja maun mukaan suolaa ja pippuria! :)
PoistaNäitä täytyy kokeilla, näyttää oikein erinomaiselta lisukkeelta, ja varmasti poikaystäväkin syö rehut kun on pekonillä höystettyjä;)
VastaaPoista<3Nina
lily.fi/palsta/nina-hovinmaa