sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Friday Night Dinner

Perjantaina menimme Miehen kanssa vanhemmilleni illaksi grillailemaan. Kuten olen aiemminkin maininnut, rakastan ruoanlaittoa ja tykkäänkin suunnitella menun aina jonkin teeman ympärille. Tällä kertaa oli vuorossa New Orleans ja cajun-vaikutteinen keittiö! 

Menumme sisälsi muutamia lempiruokiamme häämatkamme eräästä kohteesta eli New Orleansista (jonne suuntasimme pääasiassa paikallisen keittiön perässä...), joiden lisäksi poimin mukaan mausteisia grilliruokia, paistettuja perunoita ja raikasta papusalaattia! 

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Mausteisella oliivisalaatilla, salamilla, kinkulla ja mozzarellajuustolla täytettyjä Muffuletta-leipiä, jotka olivat ensimmäinen kosketus aitoon New Orleansilaiseen keittiöön... 

Image and video hosting by TinyPic
Paistettuja perunoita

Image and video hosting by TinyPic

Häämatkalla maistoimme eräässä ravintolassa alkupalana pekonilla maustettuja vihreitä papuja, ja ihastuimme niihin kovasti. Kokeilinkin tehdä niitä nyt ensimmäistä kertaa itse! 

Image and video hosting by TinyPic
Grillissä paistui baby ribsejä ja chilillä ja cayennepippurilla maustettua mustattua kanaa (blackened chicken)...

Seuraavaksi taidan kokeilla rapukakkuja, ne nimittäin jäivät matkan herkuista kaivertamaan mieltä eniten!
 

3 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää herkulliselta! Tuleeko noihin papuihin muuta kuin pekoni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punasipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä. Joukkoon heitetään pavut ja paistettu pekoni sekä kanalientä sen verran että pavut kypsyvät. Tarjoiluastiassa lisätään hiukan valkoista balsamicoa ja maun mukaan suolaa ja pippuria! :)

      Poista
  2. Näitä täytyy kokeilla, näyttää oikein erinomaiselta lisukkeelta, ja varmasti poikaystäväkin syö rehut kun on pekonillä höystettyjä;)

    <3Nina

    lily.fi/palsta/nina-hovinmaa

    VastaaPoista