torstai 5. heinäkuuta 2012

Hiuspostaus: osa 1

Olen saanut kommenttiboksin puolella teiltä ihanilta lukijoilta kyselyitä siitä, miten hoidan hiuksiani ja miten niitä kiharran. Ajattelinkin sen vuoksi tehdä nyt kaksiosaisen hiuspostauksen aiheesta. Ensimmäisessä osassa käyn läpi hiustenhoito- ja muotoilutuotteeni ja toisessa osassa näytän miten itse hiukseni kiharran!

Eräs lukija kyseli miten hiukseni ovat pysyneet hyväkuntoisina siitä huolimatta, että latvat on liukuvärjätty vaaleiksi. Yksinkertainen totuus on se, että olen vain onnekas! Hiukseni ovat kestäneet hyväkuntoisina huolimatta siitä uskomattomasta rasituksesta jolle olen ne altistanut. Olen nimittäin melko kokeilunhaluinen mitä tulee hiuksiin ja kyllästyn nopeasti! Tästä syystä olen parina viime vuotena kevätauringosta huumaantuneena päättänyt, että haluan vaalean kesätukan ja samoin syksyn tullen halunnut värjätä sen takaisin tummaksi! Ja nyt ei puhuta mistään vaaleista raidoista, vaan oikeasti vaaleasta...
Tästä voikin laskea, että kun tänä keväänä halusin liukuvärjätä latvat vaaleiksi, oli tämä hius jo ennenstään vaalennettu ja tummennettu ainakin kahteen kertaan! Jossain vaiheessa liukuvärjäyksen jälkeen kyllä tuli tunne, että nyt latvat tuntuvat normaalia kuivemmilta ja elottomammilta, mutta apu löytyi nopeasti. Puhelin käteen ja kampaajalle aika tehohoitoon. Se kyllä tepsi ja sen jälkeen hiukset ovat olleet taas entisensä! 

Pääasiassa hiustenhoitoni on hyvin yksinkertaista. Käytän kampaajan suosittelemaa shampoota ja hoitoainetta ja pesen hiukseni parin-kolmen päivän välein. Kerran viikossa pyrin tekemään hiuksille tehohoidon. Käytän hiustenkuivaajaa oikeastaan vain silloin kun olen menossa juhliin, muuten annan hiusten kuivua itsestään. Tähän on kaksi syytä a) olen äärimmäisen laiska kuivaamaan tukkaani ellei ole aivan pakko, sillä siinä menee ikä ja terveys ja b) joudun käyttämään kiharrinta tai suoristusrautaa joka tapauksessa saadakseni haluamani lopputúloksen, joten haluan säästää hiuksia kuivaajan aiheuttamalta rasitukselta mahdollisimman paljon.
Uusin hiustenhoitotuotteeni tässä hiljattain (ja kasvojenhoitotuotteeni, mikä siinä on, että kaikki loppuu aina samaan aikaan?) ja tässä ovat tällä hetkellä käytössä olevat tuotteeni. Kaikista olen tykännyt hurjasti ja voin hyvin suositella niitä!

Image and video hosting by TinyPic Redkenin All Soft -sarjan  shampoo ja tehohoito. 

Näitä käytän aina yhdessä. Tehohoidon annan vaikuttaa 15 minuuttia, ja jos mahdollista, kietaisen pyyhkeen päähäni ja istun tuon ajan saunassa!

 
Image and video hosting by TinyPic Paul Mitchellin kosteuttava ja hiuksen pintaa siloittava Awapuhi Shampoo, silottava Super Skinny Daily Treatment sekä syväkosteuttava Awapuhi Moisture Mist, joka myös uudelleenaktivoi muotoilutuotteet pesukertojen välillä

Minulla on pakkomielle käyttää aina saman valmistajan shampoota ja hoitoainetta. Kuitenkin vasta hiljattain minulle valkeni, että saman sarjan shampoon ja hoitoaineen (kuten tässä tapauksessa Super Skinny shampoon ja hoitoaineen) käyttäminen ei välttämättä ole optimaalisinta, sillä hiuspohjalla ja latvoillahan voi olla hyvinkin erilaiset tarpeet, joten shampoo pitäisi aina valita hiuspohjan ja hoitoaine latvojen tarpeiden mukaan.

Image and video hosting by TinyPic Four Reasonsin Heat Styler -lämpösuoja ja Shaper -muotoilusuihke, Paul Mitchellin Super Skinny -seerumi sekä Redkenin Rootful 06 -tyvikohottaja

Super Skinny Serumia levitän pääasiassa latvoihin hiusten pesun jälkeen. Se silottaa latvoja ja tekee niistä pehmeät ja kiiltävät. Muotoiluun käytän tällä hetkellä Four Reasonsin lämpösuojaa ja muotoilusuihketta. Niissä on mielestäni huikean hyvä hinta-laatusuhde. Kaikkien aikojen lempimuotoilusuihkeeni on Paul Mitchellin Hot Off The Press (ei kuvassa), joka onkin seuraavana ostoslistalla! Muotoilusuihketta kuluu näihin hiuksiin siihen tahtiin, että arkikäytössä taidan kyllä pitäytyä noissa Four Reasonsin tuotteissa, Paul Mitchell pääsee sitten käyttöön kun on kyse illanvietosta tai juhlista! Uusin tuttavuus muotoilutuotteissa on Redkenin tyvikohottaja, joka kohottaa hiusta ja tekee kampauksesta ilmavamman. Tätä tuotetta käytän silloin kun föönaan hiukset.

Mitkä ovat teidän ehdottomat "can't live without" -tuotteenne?

4 kommenttia:

  1. Redkenin all soft hoitoaine on mielettömän hyvä. Nyt olen poikennut jo kahdesti tieltä, mutta heti kun olen käyttänyt nämä pullot, palaan takaisin vanhaan kunnon redkeniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli se ennen näitä ja tykkäsin myös! :)

      Poista
  2. Minulla on myös ollut tuota Redkenin tehohoito ja tykkäsin. Muutoin olen aika vaihtelunhaluinen mitä tulee hiustenhoitotuotteisiin, tai sitten en vain ole löytänyt niitä omia tuotteitani... :)

    http://moanaslife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Loistava postaus! Kiitos :) Täytynee kokeilla tuota Redkeniä seuraavaksi. Mulla oli yks Tigi, Catwalk Fashionista Smooth and shine, todella loistotuote föönaukseen ja suoristusraudan alle, mutta sitä ei kait enää saa mistään, kun ei ole pariin vuoteen näkynyt kaupan hyllyillä :( . Tuon aineen jälkeen ei olekaan löytynyt vielä sitä The Ainetta, mutta jospa joku päivä taas! Kävin muuten juuri hiustenvärjäytyksellä ja yritin laitattaa vaalempaa sävyä latvoihin ja tummaa juuriin, mutta tuloksena on jotakuinkin tasatumma väri.. Argh! Se on niin ärsyttävää, jos odotaa jotain aivan muuta kuin lopputulos! Ei tämäkään väri mikään huono oo, mutta jotain ihan muuta kuin ajattelin. Se siitä purnauksesta, ens kerralla sitte :) Mukavaa sadepäivän jatkoa! P.s. sä voisit laittaa hyviä ideoita sadevaatteista, jos haluais liikuskella suht tyylikkäänä kaupungilla sadepäivänä, ilman sateenvarjoa!

    VastaaPoista