perjantai 20. heinäkuuta 2012

Homemade Tortilla Chips & Spinach Dip

Näin perjantain kunniaksi vinkkaisin meillä suuren suosion saavuttaneesta herkusta vaikkapa viikonlopun kotoisiin leffailtoihin, joka on...

Image and video hosting by TinyPic

...pinaatti-artisokkadippi!
Tähän herkkuun olen törmännyt aina Amerikassa käydessämme ja koska reissua Atlantin yli ei ole tiedossa vähään aikaan (nyyh...), oli tätä herkkua pakko kokeilla kotona! Dipin seuraksi tein kotitekoisia tortillasipsejä ja päätellen siitä vauhdista, millä lasikulho tyhjeni, taitaa meiltä löytyä näitä leffan seuraksi toistekin!

Tarvitset: 
1 purkki artisokansydämiä 
1 pussi pakastepinattia 
2,5 dl parmesanjuustoa raastettuna 
2,5 dl mozzarellaraastetta 
1 purkki maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa 
2,5 dl kreikkalaista jogurttia 
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa 
 Red Hot Chili hiutaleita maun mukaan

Image and video hosting by TinyPic

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valuta ja pilko artisokansydämet hienoksi. Sulata pakastepinaatti ja puristele siitä ylimääräinen neste pois. 

2. Yhdistä artisokka, pinaatti, 2 dl parmesanraastetta, 2 dl mozzarellaraastetta, tuorejuusto, jogurtti sekä valkosipuli kulhossa ja sekoita hyvin.

3. Lusikoi seos pieneen uunivuokaan ja ripottele jäljellä oleva parmesanraaste ja mozzarellaraaste päälle. Ripottele vielä chiliä päälle.

4. Paista uunissa 30min ja tarjoile (mieluiten itsetehtyjen) tortillasipsien kanssa!

Image and video hosting by TinyPic

Resepti täältä

Ja jos joku kaipailee ohjetta itsetehtyihin tortillasipseihin, on se maailman yksinkertaisin:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tortillat saksilla sopivan kokoisiksi lohkoiksi ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle vähintään puolen sentin päähän toisistaan (muuten niistä ei tule rapeita) ja mausta suolalla ja valitsemillasi mausteilla: paprikalla, chilillä, parmesanilla... Itse käytin vain suolaa. Paista 8-12 minuuttia kunnes sipsit ovat valmiita. Varo ettet polta niitä! Anna tortillasipsien jäähtyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua, jotta niistä tulee rapeita.

Nauti!

2 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta! Enpä ollu muuten ajatellukaan miten tortillasipsit valmistetaan, heh.. Näköjään helppo tehdä itsekin! :)

    VastaaPoista
  2. Oivoi, tämä päätyy ehdottomasti kokeiltavien pikkupurtavien listalle!:) Ihania nää sun ruokapstaukset! Selkeät kuvat ja selkäet ohjeet! I like! :)

    http://magdaleenanmatkassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista