torstai 12. heinäkuuta 2012

Inkiväärilohta ja paksoita

Tein tässä hiljattain päivälliseksi hunajalla ja inkiväärillä maustettua lohta ja haudutettua paksoita, ja siitä tuli niin hyvää, että minun on aivan pakko jakaa resepti myös teidän kanssanne!

Ohje on todella helppo ja nopea (sekä terveellinen), puhumattakaan siitä miten herkullinen se on... Mitä muuta sitä voi ihminen edes toivoa?!

Image and video hosting by TinyPic
 Image and video hosting by TinyPic

Tarvitset:

2,5 dl soijaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunamehua
parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
400 g lohta
3-4 baby paksoita (bok choy)
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Image and video hosting by TinyPic

Sekoita soija, hunaja, sitruunamehu, inkivääri sekä valkosipuli kulhossa kunnes hunaja sulautuu soijaan. Jaa kastike kahteen astiaan ja asettele lohi nahkapuoli ylöspäin soijakylpyyn. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia. Laita samalla uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Image and video hosting by TinyPic

Paista lohi uunissa nahkapuoli alaspäin n. 20 minuuttia, riippuen lohen paksuudesta ja koosta. Soija-hunaja karamellisoituu ihanasti lohen päälle. Kun paistoaikaa on noin 10 minuuttia jäljellä, kaada loraus öljyä suurelle paistinpannulle, jossa on kunnon reunat. Lisää valkosipuli sekä pilkottu punasipuli ja kuullota hetken aikaa. Pese paksoi ja leikkaa kannan kova osa irti. Lisää paksoi pannulle ja sekoita. Anna paksoin pehmetä kannen alla muutama minuutti. Itse tykkään että paksoissa on hiukan rapsakkuutta jäljellä, joten en anna niiden pehmetä ihan kokonaan.

Image and video hosting by TinyPic

Ota lohi uunista ja asettele paksoin kanssa lautaselle. Kaada päälle soija-hunajakastiketta
(muistatteko kun alussa kastike jaettiin kahtia?!) ja nauti!

resepti täältä

3 kommenttia:

  1. En ole tuollaista Baksoita kokeillutkaan saati sitten kuullut:O Näyttää älyttömän herkulliselta, etenkin tuo lohi! täytyypä kokeilla :P

    VastaaPoista
  2. mmm, kuullostaa todella hyvältä. Voisinkin kokeilla tätä omassa keittiössä, kiitos kaunis ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Todella hyvää, kiitos!

    VastaaPoista