sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kolmen tähden illallinen -osa 2

Pari viikkoa sitten oli minun vuoroni järjestää ystävilleni kolmen tähden illallinen! 
Yleensä menua suunnitellessani valitsen ensin maan tai teeman ja vasta sitten lähden valitsemaan ruokia. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin tiettyjä ruokia joita halusin kokeilla ja rakensin kokonaisuuden niiden ympärille! 

Illan menu: 
Vuohenjuustolla täytettyjä parmankinkkurullia 
Naudan kuvetta ja salsa verdeä 
Paistetut sinappiperunat 
Vadelma-kuohuviinispritzer 

Viinit: 
Petit Bourgeois Sauvignon, Ranska 
Le Grand Noir, Ranska 

Image and video hosting by TinyPic lautaset - Arabia 24h, lasit - Iittala Essence, aterimet - Hackmann Tuulia 

 Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Söin jokin aika sitten eräässä ravintolassa vuohenjuustolla täytettyjä parmankinkkurullia, jotka tarjoiltiin melonisalaatin kanssa. Alkupalan idea oli mielestäni loistava, mutta ravintolan annos oli pienoinen pettymys. Tämän takia halusin kokeilla tehdä alkupalasta oman versioni! Maustoin vuohenjuuston tuoreilla yrteillä ja tarjoilin raikkaan päärynäsalaatin kanssa. Mmmmmm... Lopputulos oli herkullinen!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Pääruoaksi valmistin naudan kuvetta, joka toisella puolella Atlantia kulkee nimellä flank steak. Siellä sitä käytetään valtavasti mm. grillaamiseen, mutta jostain syystä Suomessa tämä herkullinen osa jauhetaan yleensä jauhelihaksi. Kuve on naudan vatsasta leikattu pitkulainen osa, joka mureutetaan ennen sen valmistusta. Suurin haaste ruoan valmistuksessa olikin lihan löytäminen, mutta lopulta keskustan Herkun takahuoneesta löytyi kuin löytyikin kuvetta! (Hakaniemen hallista kuvetta saa tilattua mutta tilaus on tehtävä neljä viikkoa aiemmmin jotta liha ehditään riiputtaa.) Kuveen kanssa tarjoilin yrteistä valmistettua salsa verdeä, jonka reseptin löysin Bon Appetit-lehdestä sekä So Delushious! -blogista poimimiani sinappiperunoita.

Image and video hosting by TinyPic

Jälkiruoaksi valmistin vadelmasorbetista, tuoreesta mintusta ja kuoharista spritzerit. Koska ruoka oli melko raskasta, halusin että jälkiruoka olisi jotain makeaa mutta raikasta! Resepti oli poimittu Bargain Blonden sivuilta sillä erotuksella että valmistin sorbetin itse. En ole ennen sorbettia tehnyt, mutta sen tekeminen oli todella helppoa! 

Kaikenkaikkiaan kolmen tähden illalliseni onnistui todella hyvin! Vaikka perunoita lukuunottamatta kaikki reseptit olivat uusia, ei niiden kanssa ollut mitään ongelmia. Ainoa vastoinkäyminen sattuikin perunoiden kanssa, sillä uunimme lakkasi toimimasta kesken kaiken. Puolen tunnin odottelun jälkeen se kuitenkin heräsi henkiin joten kovin suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan! Saivatpahan vieraat nauttia alkupalansa kaikessa rauhassa. Mutta silti... :D

Viimeinen dinner onkin sitten joulukuun puolessa välissä, jännittävää nähdä mitä herkkuja silloin pääsee nauttimaan!

14 kommenttia:

  1. Ai namnam, saisit kyllä kokata mulle ihan milloin vain :)

    VastaaPoista
  2. Mun blogissa on sulle pieni tunnustus, käy kurkkaamassa ja laita eteenpäin :)

    VastaaPoista
  3. Joo ihanan näköistä.. Ihan mahtava idea tuo teidän illallinen!! Me tullaan Kellin kanssa teille syömään :)

    sparkwithme.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Näyttää niiiin laittoman hyvältä! :D

    VastaaPoista
  5. voi kuinka mielettömän näköisiä ruokia! Nam! :)

    VastaaPoista
  6. Eiiii terrrve miten herkullisen näköistä! Kiva tässä mahakuristen lukea tälläistä postausta! :D Tuo salaatti kuulostaa herkulta! Kuten myös muutkin, mutta omat taitoni taitavat riittää vain salaattiin ;)

    VastaaPoista
  7. Milloin valmistut kauppatieteiden maisteriksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveena olisi päästä syksyllä vääntämään gradua! :)

      Poista