perjantai 2. elokuuta 2013

Paleo...

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPicKööpenhaminan yhdeksi suosikkikohteekseni nousi uusi Kauppahalli, Torvehallerne, jossa kävimmekin lounastamassa reissun jokaisena päivänä! Foodie mikä foodie... Olen hulluna ruokaan ja täältä sitä löytyi, jos jonkinlaista ja niin herkullista! Muutenkin Kööpenhamina on ruoan ystävän paratiisi, fakta josta en aiemmin ollut tietoinen! 

Kauppahallista löytyy toinen toistaan herkullisemman näköisiä tiskejä: on lihaa, leipää, juustoja, vihanneksia, leivonnaisia, kukkia, viinejä, kahvia, sushia sekä pöytiä joihin voi istahtaa nauttimaan ostoksistaan. Koko kauppahalli (tai niitä on kaksi) on sisustettu todella viihtyisäksi ja hallissa saa helposti vierähtämään tovin jos toisenkin... Ja kun sanon että olen hulluna ruokaan, tarkoitan oikeaan ruokaan. Puhtaista, laadukkaista raaka-aineista tehtyyn ruokaan, joka sen lisäksi että se on herkullista, myös tekee hyvää keholleni. Ruokaa joka maistuu hyvälle ja on terveellistä! I'm sold! 

Senpä takia olinkin niiiin fiiliksissä kun löysimme kauppahallista Paleo-ravintolan, johon hullaannuimme muuten siihen malliin että skippasimme viimeisen aamun hotelliaamupalan ehtiäksemme tänne maistamaan pasta bolognesea ja possuwrapia... Sekä mustikkamuffinia! Ja oli muuten kaiken sen vaivan arvoista!

Paleo-ravintola tarjoaa paleo-ruokavalion mukaista ruokaa: mehuja ja smoothieita, salaatteja, wrapeja, paleo-pastaa, paleo-leipää ja paleo-muffineita... Kaikki ruoka tehdään suoraan asiakkaan silmien edessä ja on tuoretta, maistuvaa ja terveellistä. 

Paleo-ruokavaliossa ideana on siis syödä ruokaa jota esi-isämme ovat syöneet: vihanneksia, hedelmiä, marjoja, lihaa, kanaa, kalaa, pähkinöitä ja siemeniä. Paleo-ruokavalioon eivät kuulu vilja, maitotuotteet, palkokasvit tai sokeri. Paleo-ruokavalio on muutenkin lähimpänä omaa ruokafilosofiaani, vaikkakaan täyspaleoksi en haluaisi ryhtyä, sillä en halua luopua kaurasta, quinoasta enkä täysin maitotuotteista. 

Suurimmat suosikkini olivat sekä possusalaatti, jossa oli salaatin ja kaalin lisäksi paleo-coleslawta, ylikypsää possua sekä persiljapestoa, että possuwrap, jossa oli paleo-wrapiin kääritty samat täytteet kuin salaatissa. Myös banaanista, mantelijauhosta ja kookoksesta tehty mustikkamuffini maistui taivaalliselta. 

Kuka toisi saman konseptin Helsinkiin? Täällä ainakin yksi varma kanta-asiakas...

2 kommenttia:

  1. En ole käynyt Köpiksessä, mutta näiden postausten perusteella täytyypä saada aikaiseksi lähteä! Kiva lukea sun ravinto ja ruoka postauksia, ovat nimittäin ruokaideologiani niin samanhenkisiä! :) Ja niin kiva kun oot ylipäätään taas ruvennut kirjoittamaan, kiitos siitä, tykkään blogistasi paljon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ipi, ihana kuulla! :( Ja suosittelen Köpistä koko sydämestäni, ehdottomasti visiitin arvoinen paikka! :)

      Poista